NYHETER 
GOF:s fågelnyheter presenteras i samarbete med Kustobsar för att nå så många av Västkustens skådare som möjligt.
Senaste nyheterna
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
Nya klistermärken
2018-10-03
Torsdagar 12/7–13/9 Bohuslän/Breviks kile
2018-08-01
Botswana 14-30 nov fulltecknad
2018-07-26
» Nyhetsarkiv
     2018-04-12 
Ny hemsida för Rrk Göteborg med fältfunktioner

Från och med idag ska Fåglar i Göteborgstrakten 2015 börja dimpa ner i brevlådorna hos er som (för länge sedan) beställt den, och lagom till vårsträcket börjar ta fart på allvar lanserar vi i samband med detta också stolt Rrk Göteborgs nya hemsida. Adressen till den nya sidan är http://rrk.gof.nu/!

Klicka på länken ovan och bekanta er gärna med innehållet. Vi hoppas den ska bli en stor resurs både i fält och hemma framför datorn nu under vårsträcket. Här ser du direkt på startsidan vilka flyttfåglar som borde börja anlända just nu, vilka som borde kommit i större antal, vilka som i extremfall kan vara på gång, vilka vintergäster som börjar försvinna m.m. Och här finns också alla våra fågelrapporter sedan 2007, inklusive den dagsfärska 2015-rapporten, både som pdf och direkt i webbläsaren. Det här upplägget medför också en hel del bonusfunktioner, som möjligheten att visa alla analyser vi gjort av en arts uppträdande under alla år på en och samma sida m.m. Perfekt att plocka fram i fält om man känner sig tveksam över uppträdandet för en art man står framför. Och rapportmallen är äntligen tillbaka för er som saknat den.

Vi har under många år velat få fram en hemsida som på det här sättet ska kunna vara riktigt användbar direkt i fält, och äntligen har vi det - tack vare många timmars kodande av vår sekreterare och nyblivna hemsidesgeneral Magnus Rahm! Hoppas ni gillar den!

Vårskådarhälsningar
Rrk Göteborg
(dvs. Johan Svedholm, Ola Bäckman, Elis Ölfvingsson, Per Björkman, Silke Klick, Magnus Rahm och Pär Lydmark)
Text: Pär Lydmark
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på gof.nu och Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på gof.nu och Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips