NYHETER 
GOF:s fågelnyheter presenteras i samarbete med Kustobsar för att nå så många av Västkustens skådare som möjligt.
Senaste nyheterna
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
Nya klistermärken
2018-10-03
Torsdagar 12/7–13/9 Bohuslän/Breviks kile
2018-08-01
Botswana 14-30 nov fulltecknad
2018-07-26
Botswana 14–30/11 2018
2018-06-07
» Nyhetsarkiv
     2004-08-09 
Dags för ny Kvadratjakt

Lördagen den 4 september är det åter dags för Kvadratjakten, tävlingen där det gäller att se så många arter som möjligt från en kvadrat på 10x10 m i Göteborg med omnejd. Det är nu fjärde gången på två år som vi kör tävlingen, och antalet deltagare har hela tiden ökat. Alla är välkomna att delta, reglerna som gäller i korthet följande (notera särskilt punkt 5-6 där vi ändrat reglerna jämfört med tidigare tävlingar):

1. Varje lag ska bestå av 3-5 personer.

2. Kvadraten skall vara 10x10 m och vara belägen i Göteborgs rapportområde, dvs kommunerna Göteborg, Öckerö, Mölndal (utom Lindome socken), Härryda och Partille. Gränserna gäller dock bara rutan, samtliga fåglar som observeras från rutan får räknas oavsett om dessa är inom eller utanför tävlingsområdet.

3. Tävlingen hålls den 4 september med start kl 0:00. Målgång sker kl 13:00. Vi återsamlas en stund senare på någon lämplig lokal för artgenomgång.

4. Endast arter som ses/hörs av samtliga lagdeltagare inifrån rutan får räknas. Det är tillåtet att lämna rutan när som helst, men arter får alltså bara räknas om de observeras inifrån rutan.

5. Om två lag önskar att stå på samma lokal, har det lag förtur som inte stått på lokalen vid ett tidigare tävlingstillfälle. Om båda lagen redan tidigare stått på lokalen, ges det lag förtur som inte stod där senast. Om inget annat lag gör anspråk på lokalen är det numera alltså tillåtet för ett lag att stå på samma lokal som vid en tidigare tävling.

6. Om två lag önskar stå på samma lokal där inget av lagen tidigare stått tillämpas lottdragning om vilket lag som får välja lokal först.

Anmäl ditt lag genom att skicka ett mail till gbgjakten@kustobsar.st. Vill du vara med, men inte har ett helt lag kan du anmäla dig ändå till samma adress så försöker vi ordna in dig i ett lag.

Nu är det alltså dags att ägna de kommande veckorna med att reka in en bra lokal. Vi hoppas på många tävlande lag, kanonväder och fullt med fågel i luften den 4 september. Vi ses vid artgenomgången!

Text: Pär Lydmark
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på gof.nu och Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på gof.nu och Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips