FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (69)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (337)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Vägbeskrivning vitvingad trut

Mikael Nord     Hejsan,

I helgen kommer vi att bombaderas av skådare från när och fjärran pga. ismåsen. Många är det nog som har tänkt sig att både titta på den vitvingade truten i fiskehamnen samt islommen vid Stora Amundön. Jag vore mycket tacksam om någon kunde på ett enkelt sätt skriva ner en lättfattad vägbeskrivning till bägge dessa lokaler. Har själv varit på dessa lokaler men känner mig inte kapabel att redogöra för hur man mer exakt hittar dit. Tack på förhand.

Hälsningar
Mikael Nord

2004-12-10 17:52:08


Uno Unger     Många börjar troligen med ismåsen. Kör därefter norrut mot Göteborg på väg 158, som utgår från Kungsbacka västerut från E6. När man närmar sig Göteborg kör man av vid ett mot skyltat bl.a. Brottkärr och Hovås om man vill börja med att spana efter de två islommarna som setts vid Stora Amundö idag. Vid nästa vägkorsning följ skyltning Amundön till en stor grusad P-plats. Gå över en bro till själva ön och följ den större grusade vägen västerut ca 1 km genom en skog. När man kommer fram till havet som syns på höger hand kan man börja spana av området.

Om man sedan/i stället vill se den vitvingade truten fortsätter man ca 5 km norrut på väg 158 mot Göteborg. I det första stora trafikmotet - Järnbrottsmotet - kör man västerut på Västerleden mot Göteborg V och Hamnar. När man efter 4,5 km har passerat genom en tunnel - Gnistängstunneln - fortsätter man drygt 3 km mot Göteborg Centrum och där kör man av stora leden och följer skyltning Fiskhamnen.

2004-12-10 21:16:24

 
Mikael Nord     Tack så hemskt mycket!
Har fått mycket positiv respons från en massa skådare från när och fjärran som uppskattade vägbeskrivningarna.

2004-12-11 18:10:31Svara på
detta inlägg