FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (326)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Göteborgstolvan april

Pär Lydmark     Då var det ny månad igen, vilket innebär nytt område i Göteborgstolvan. I april är det Hönö som gäller, så nu blir det fokus på insträckare. Härligt i det fina vårvädret!

Gränser: Samtliga fåglar som befinner sig på eller över Hönö får naturligtvis räknas. Dessutom går det bra att räkna fåglar i vattnet och på småskär runtomkring Hönö. Västerut kan fåglarna befinna sig hur långt ut som helst, i övriga riktningar gäller att ungefär halva avståndet till närmsta stora ö (Fotö, Öckerö osv) får räknas. Befinner sig en fågel närmare Öckerö i vattnet bör den ju istället rapporteras från Öckerö och får då ej räknas. Denna gräns blir ju inte exakt på metern när men jag tror inte det ska vålla några problem.

That's it. Hoppas det blir ett fortsatt ökat deltagande, mars blev ju den hittills bästa månaden i tävlingen med 16 deltagare och sammanlagt över 100 arter.

2009-04-01 21:22:07Svara på
detta inlägg