FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (68)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (331)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Gbg-12:an juni

Pär Lydmark     Hej!

Det verkar vara svalt intresse för Gbg-12:an i juni eftersom ingen efterfrågat gränser och listor. Brände ni ut er allihop i maj eller? Det var ju en rätt hård insats där från många.

Området som gäller i juni är sträckan längs med Nordre älv. Tanken var ju att försöka rama in ett nattlyssningsvänligt område, så det är inte specifikt själva älven som är fokus. För att dra någon vettig gräns föreslår jag helt enkelt följande:

Gräns i norr:
Nordre Älv

Gräns i söder:
Kongahällavägen

Gräns i öster:
E6

Gräns i väster:
Kvillehedsvägen

Det där ramar in ett bra nattlyssningsområde där det borde finnas gott om utrymme för vaktlar, hornugglor, flodsångare och allt vad det nu kan tänkas bli. Jag öppnar upp listfunktionen lite senare idag.

2009-06-11 10:57:21


Peter Strandvik     Jag vill gärna lyssna på norra sidan av älven oxå !!!

Har redan börjat samla obsar!

Förslag "inom 50-100 från älven, även på Kungälvssidan"

Peter S

2009-06-11 14:58:11


Hans Börjesson     Låter som en bra idé att ta med Kungälvssidan också. Är det inte lättare att ta vägen ifrån Kornhals färja (på Kungälvssidan alltså) och den väg som går in till Kungälv? Då får du väl in de flesta fina nattsångarlokalerna i området? Det finns ju även någon mindre väg väster om färjeläget som går ifrån Kroken förbi något som heter Sjöhed (tittar på eniros kartor) och som slutar i höjd med Kvillehed på Hisingssidan. Kanske finns några fina nattsångar lokaler på den sträckan också?

MVH
/Hans

2009-06-12 08:06:23

 
Peter Strandvik     Vägar o vägar...
Längs Nordre älv heter det ju, jo, det finns fina nattsångarlokaler uppströms Kornhall, men Ulvesundsvägen, går mestadels ca 500 m från älven, och är endast bitvis "älv-nära".
Men vid Ytterby, Runsvallen, Kastellegården o den fina vägen mellan Kastellegården och Kungälv, finns fina lokaren (med bla flodsångare för några år sedan).

Nedströms Kornhall finns fina lokaler vid Sjöhed, Metesten och Korseberget, samt bergknallar med ett gott bestånd av Nattskärra.
Vid mynningen, på Överön/Karholmen finns oxå fina lokaler.

Välkomna till Kungälvs fina marker!!

Peter S

2009-06-12 16:50:48Svara på
detta inlägg