FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (330)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Upplevelser i fält 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Upplevelser i fält


Till
översikten
Tjoande storlommar?

Kristoffer Nilsson     Hej!

Igår morse vid 9-tiden så hade jag en, för mig, märklig upplevelse vid Smithska udden i Göteborg. Österom obsplatsen, på lite avstånd, hördes ett läte som jag omgående associerade till spelande storlom. Därefter hördes samma läte vid ytterligare två tillfällen inom en treminutersperiod innan det blev tyst igen. Jag kan inte minnas att jag någonsin har hört storlommar låta på det sättet i oktober vid en havsvik så jag undrar om det är någon som kan hjälpa mig med hur vanligt det är? Må väl!

2009-10-15 13:28:34

 
Jan Mogol     Tjenare!

Det händer nog att lommar ropar vid för oss oväntade tillfällen på året. Jag hade en liknande upplevelse vid Hindens rev, Vänern, för drygt tio år sedan. En vecka in i januari, när sjön låg blank och snön föll tung, ropade plötsligt storlommen. Högt och starkt, men bara några gånger. Sen var allt tyst igen. Jag har även hört en övervintrande svartnäbbad islom ropa i januari vid Hindens rev. Ett minne som fortfarande kan ge mig gåshud.

2009-10-16 10:10:13Svara på
detta inlägg