FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (69)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (337)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Torslandaviken 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Torslandaviken


Till
översikten
Modellflygfältet

Stig Fredriksson     Vandrade idag över modellflygfältet och stannade för att se på småfåglarna i buskarna omkring. Det kryllade av buskskvättor men innan vi hann fördjupa oss i studierna kom en modellflygare och uppmanade oss vänligt att flytta oss, de skulel flyga. De hyr fältet och vill tydligen helst ha det för sig själva. Några frågor:

1. Är det tllåtet att gående passera det asfalterade modellflygfältet omedelbart väster Karholmsdammen?
2. Om svar ja, är det tillåtet för modellflygarna att låta maskinerna flyga över de som gående passerar enligt devisen "man går på egen risk"?
3. Hur går det med flyttandet av modellflyget, någon som vet? Vandrade idag över modellflygfältet och stannade för att se på småfåglarna i buskarna omkring. Det kryllade av buskskvättor men innan vi hann fördjupa oss i studierna kom en modellflygare och uppmanade oss vänligt att flytta oss, de skulel flyga. De hyr fältet och vill tydligen helst ha det för sig själva. Några frågor:

1. Är det tllåtet att gående passera det asfalterade modellflygfältet omedelbart väster Karholmsdammen?
2. Om svar ja, är det tillåtet för modellflygarna att låta maskinerna flyga över de som gående passerar enligt devisen "man går på egen risk"?
3. Hur går det med flyttandet av modellflyget? På GOFs hemsida finns ett yttrande om placeringen vid Hög nära Ragnhildsholmen istf skjutfältet Sisjön, Holms halkbana eller Säve flygplats. Yttrandet är daterat Göteborg 2007-10- 25 och det var ju några dagar sedan. Någon som vet hur läget är nu? Modellflygarna gläds väl åt långbänken.

Tjôta dessutom inte emot då du passerar modellflygplatsen. De följande minuterna passerade, rollade och loopingkörde modellflyg en stund som av en händelse rakt över oss, trots att vi raskt förflyttade oss bort till vadarstranden.
Som sagt, tjöta inte men hjälp gärna till att få iväg verksamheten så snart som möjligt till en lämpligare plats.

2011-08-26 14:43:06Svara på
detta inlägg