FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (313)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Nytt system för skådarmeddelanden på Twitter

Pär Lydmark     Hej!

Efter lite diskussioner i ett par olika Facebookgrupper de senaste veckorna är vi en grupp skådare som har testat ut ett system för att skicka fågelrelaterade meddelanden via Twitter. Vi har testkört det i liten skala den senaste veckan och det funkar mycket bra, och har visat sig vara ett enormt bra komplement som fyller ut ett tomrum mellan BMS och Artportalen - nämligen en smidig kanal för värdefull runtomkringinformation som hur läget verkar på vissa lokaler för tillfället, hur sträcket är eller helt enkelt bara information om var andra skådare befinner sig just nu. Lägesrapporter snarare än direkta artrapporter alltså. Finessen med en gemensam struktur över hela landet är att man lätt kan ansluta till det lokala flödet i en del av landet när man är där på besök.

Nu känner vi oss redo att släppa in resten av Sverige, och jag har ägnat dagen åt att lägga upp en sida med information på www.obsbok.se - där hittar ni allt ni behöver veta. Hur det funkar, hur man skickar meddelanden m.m. Välkomna att börja twittra i påsk! Eller imorgon :)

2012-03-31 01:40:42Svara på
detta inlägg