FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (330)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Nattsångarinventering i Kungsbacka

Ola Bäckman     För tre år sedan genomfördes en lyckad inventering av nattsångare på Hisingen i regi av GOF:s inventeringskommitté och förra året kompletterade vi med resten av GOF:s verksamhetsområde utom Kungsbacka. Nu är det dags att inventera även dessa delar av området.

Precis som förra året koncentrerar vi oss på de områden som är lämpliga för de flesta nattsångare. Vi har valt ut 8 rutter som inkluderar biotoper som tycks vara lämplig för dylika arter. Området är relativt stort så de flesta av rutterna kräver förmodligen att man kör bil.

Upplägg

Tanken är att alla lämpliga biotoper (och gärna olämpliga också) inom ett område skall lyssnas av så noggrant som möjligt nattetid, varefter samtliga hörda individer prickas in så noggrant som möjligt på en karta. En person skall vara huvudansvarig för varje delområde, men givetvis kan flera personer samarbeta och exempelvis täcka av olika delar av området. Lämpligt om man kör bil är att försöka stanna på strategiska platser längs rutten för att försöka täcka in så många av ruttens sångare som möjligt.

Inventeringen görs mellan den 5 juni (natten till 6:e) och 16 juni. Varje område ska lyssnas igenom minst en (gärna två) gånger under denna period.

Förhoppningsvis får vi några lokala skådare att ställa upp men behöver garanterat även folk från Göteborgsområdet för att täcka in allt. Känner ni er manade att ta er an dessa marker så tveka inte att anmäla er.

De olika rutterna, tillhörande kartor samt en anmälningslista finns under nedanstående länk:

https://drive.google.com/folderview?id=0B_fxuG4nVwThRVFNd0k1eDhZS2M&usp=sharing

2013-05-26 21:16:37


Ola Bäckman     Google Drive och Internet Explorer verkar inte riktigt komma överens så använd en annan webbläsare om ni vill komma åt anmälningsdokumentet.

2013-05-31 22:35:56

 
Andreas Wållberg     Bra!
Det sitter redan två flodsångare och två småfläckiga sumphöns i Kungsbacka kommun och vad mer kul kan vi hitta under en inventering?

2013-06-01 20:12:43Svara på
detta inlägg