FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (68)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (331)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Fiskgjuse, ett upprop!

Martin Oomen     
Årets riksinventeringsart är fiskgjuse och vi inom inventeringskommittén kommer att försöka kontrollera flertalet av sjöarna i östra delarna av Göteborg i sommar.
Den som gör observationer av fiskgjusar uppmanas att rapportera dessa till artportalen, använd gärna de häckningskriterier som finns.
Som många skådare säkert lagt märke till så har vi ett antal fiskgjusar som regelbundet fiskar på västra sidan av Göteborg, dvs Torslandaviken - Välen/askimsviken. Vissa (alla?) gjusar transporterar därefter födan österut till någon/några boplatser öster om stan. Det vore bra att om ni som ser dessa gjusar även försöker att rapportera sträckriktningen så noga som möjligt så att det blir möjligt att försöka räkna ut var dom faktiskt häckar.
Har ni grannar eller bekanta som säger sig ha fiskgjusar kring sjöarna vid sina sommarstugor innanför Göteborg eller liknande, tveka då inte att ta kontakt med undertecknad så kan vi inom kommittén kontrollera uppgiften (häckningar behandlas förstås med sekretess).

Martin Oomen
tel 0708-840398
martin_oomen@hotmail.com

2013-06-11 12:31:14Svara på
detta inlägg