FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (313)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Januarijakten 2014

Evamaria Ferm     Ett år går väldigt fort och nu är det åter dags för den populära januarijakten. Vi kör som tidigare bestämt lördagen den 25. Anmälningar görs i den här tråden eller på GBG 300 på Facebook. Jag kommer att publicera en sammanställning på båda ställena innan tävlingsstart. Eventuella nya lag och konstellationer ska känna sig extra välkomna. Det här är en tävlingsform som är riktigt rolig även om man inte vinner. För det gör man inte, eller…

Regler:

1. Tävlingsområdet är Göteborgs rapportområde, dvs kommunerna Göteborg, Öckerö, Partille, Härryda och Mölndal (förutom Lindome församling som ligger i Halland). I söder gäller alltså Hallandsgränsen och i övriga riktningar kommungränserna enligt ovan. Samtliga fåglar som observeras måste vara innanför gränsen, man kan t.ex. alltså inte räkna en kungsörn över Kungälv även om den ses från Hisingen.

2. Starten går vid midnatt (men det går naturligtvis bra att starta senare) på valfri plats. Målgång sker absolut senast kl 17:00 på Villa Ekliden (GOF:s lokal i Västra Frölunda). Där blir det artgenomgång och pizza till självkostnadspris.

3. Varje lag ska bestå av 2-5 deltagare.

4. Samtliga deltagare i laget måste se/höra arten för att den ska få räknas. Alla behöver dock inte se/höra samma exemplar, så det går bra att reparera luckor under dagen utan att alla behöver se/höra arten igen, bara alla i slutändan har sett/hört arten.

5. Mörkning av sällsyntheter är inte tillåten, dvs hittar du något som är så sällsynt att du normalt hade larmat ut detta, måste du göra det även om det innebär att andra lag får reda på det.

6. Framlockning av fåglar med hjälp av bandspelare och annan likvärdig apparatur är inte tillåten. Ficklampa är dock tillåtet.

7. Glöm inte att notera er totala körsträcka under dagen.


Hur det ligger till med ombesörjande av pizzabuffé vet jag i nuläget inte men hursomhelst är det bra om man tar med lite kontanter så pizzabudgeten kan lösas.

Lycka till!


2014-01-15 18:43:04


Evamaria Ferm     Två lag anmälda hittills och en ny regel.

Fler regler än deltagare således. ;)

8. P.g.a. av kylan och därmed krympande födosöksytor för framförallt beckasiner kommer inga beckasiner att räknas under tävlingen.

Tolka denna regel som ett sätt att uppmana till eftertanke, och att vårt sätt att agera under tävlingen inte ska ödsla med fåglarnas energi.2014-01-20 18:47:00


Tommy Järås     Det verkar som det inte är så många lag som vågar ställa upp i år. Gröngölingarna är dock på hugget och räknar med att ställa upp. Ju färre lag som ställer ju högre upp i resultatlistan räknar vi med att komma. Årets gröngölingar blir; Mikael Forsman, Magnus Levin och Tommy Järås. Vår fjärde deltagare avstår i år för att återställa hälsan.

2014-01-22 21:28:29


Jan Krantz     Vi ställer upp i år igen (Fjällrävarna) men vi har med oss en ny Kille.
Årets Fjällrävar blir Hans-Erik Hermansson Bert Olsson
Stig Carlsson Jan Krantz.
Lycka till alla lag

2014-01-23 13:59:49


Anders Johansson     Vi är också på. Vi betyder lag:

Anders Johansson
Martin Hammar
Lars Johansson
Joakim Wernersson

2014-01-24 14:52:40

 
Evamaria Ferm     Då var det dags att göra en summering av årets startfält. Efter en trög start blev det till slut (?) inte allt för förvånande sju lag på startfältet.

Lag 1 Ladies light
Evamaria "Blondie" Ferm
Britta "Modesty" Svensson
Silke "Nemi" Klick
Stefan "Åsa Nisse"Andersson

Lag 2
Freddy Persson
Magnus Unger

Lag 3
Roger Eskilsson
Barbro Björkman
Per Björkman

Lag 4 Beckasinerna
Lars Carlbrand
Martin Oomen

Lag 5 Gröngölingarna
Mikael Forsman
Magnus Levin
Tommy Järås

Lag 6 Fjällrävarna
Hans-Erik Hermansson
Bert Olsson
Stig Carlsson
Jan Krantz.

Lag 7
Anders Johansson
Martin Hammar
Lars Johansson
Joakim Wernersson

Efter en del meningsutbyten har morkulla, enkel-, dubbel- och dvärgbeckasin fredats och kommer inte att räknas i tävlingen.

Jag kommer att koppla ned mig från datorn inom kort, men nås på telefon 0707 801010 under morgondagen om något lag skulle tillkomma, utebli helt eller tvingas bryta ;)

Lycka till alllihop!


2014-01-24 20:11:37Svara på
detta inlägg