FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (325)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Bredstjärtade labbar.

Kristoffer Nilsson     Hej,

Det har väl knappast undgått någon att det passerat förvånansvärt många bredstjärtade labbar vid Hönö hittills i vår. Verkligen kul! Arten är inte "vårligt" förekommande vid Hönö och artens vårsträck utmed Sveriges kust är ju oftast tämligen begränsat.

Det som slog mig är att antalet observerade "brellar" i Halland är så lågt som det är i jämförelse med Hönö. Normalt brukar ju Halland ha väldigt mycket högre antal av i princip alla sjöfåglar som sträcker in i Kattegatt, och så är det också normalt med "brellen".

I år har fem bredstjärtade labbar setts vid Hönö och endast fyra (varav en 2K!) utmed hela Hallandskusten! I fjol var fördelningen en vid Hönö och 10 i Halland (per 8 maj).

Är årets fördelning hittills en ren slump eller finns det andra teorier kring varför så många fler "brellar" setts vid Hönö i år i jämförelse med Hallandskusten? Hur som helst är det kul för alla som sett denna magnifika art under våren i år. Må väl!

2005-05-07 16:30:25Svara på
detta inlägg