FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (68)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (331)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Svalan 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Svalan


Till
översikten
Inga rapporter idag pga Svalan-uppgradering

Pär Lydmark     Hej!

För er som undrar varför det inte dyker upp några av dagens rapporter på startsidan beror det på att Svalan idag (kors i taket) uppgraderas till den vid det här laget myt- och sägenomspunna versionen Svalan 2, som varit på tapeten sedan vårvintern 2004. Idag verkar det alltså äntligen bli av, men det är väl bäst att inte ropa hej förrän man är över hela bäcken.

Svalan skall vara igång igen senare idag, och då ska det gå bra att rapportera in dagens observationer. Tills vidare visas på Kustobsar en cachad version av det senaste utplocket av obsar från Svalan på startsidan (vilket alltid är fallet om inte Svalan svarar).

I och med uppgraderingen byter också Svalan adress till den något enklare:

» http://www.artportalen.se/birds/

Hoppas nu bara allt går vägen och att den nya versionen lever upp till förväntningarna. Av det vi sett i testversionen är i alla fall rapporteringen förenklad med autoifyllning på art och en direktknapp för lokalbyte vilket gör att man slipper hoppa mellan flikarna vid rapportering från olika lokaler. Detta bör spara en hel del tid vid rapportering. I övrigt är designen ändrad både i rapportläge och dagens fågel, och fler valmöjligheter finns för visning av obsar på Dagens Fågel m.m. Vilka funktioner som har lagts till i slutet vet vi inte, men det märker vi senare idag.

2005-07-12 13:56:30


Pär Lydmark     Några tillägg till ovanstående text: Svalanstoppet gör också att funktionen "visa obsar på karta" inte fungerar för tillfället. Äldre obsar går att visa en dryg månad tillbaka (till slutet av maj).

2005-07-12 14:01:57


Kristoffer Nilsson     Verkligen ett fint resultat med den nya versionen av Svalan. T o m så att jag klarar av det... :) Det enda jag saknar spontant (eller inte hittar) är inforutan. Kan någon ge tips om hur man gör förtydligande noteringar? Må väl!

2005-07-12 21:25:36


Pär Lydmark     Nu är Svalan uppdaterad till Svalan 2 och allt ser ut att funka som det ska med bl.a. bilduppladdningar och annat. Dessvärre visas inga obsar på Kustobsar just nu p.g.a. att en del funktioner som vi åkallar bytt adress. Vi ska ordna detta så fort som möjligt imorgon bitti.l

2005-07-13 00:43:07


Pär Lydmark     Nu fungerar det hjälpligt igen, men det har gjorts en del ändringar från Svalans håll som gör att filtrering och annat tills vidare är avstängd. Magnus ska försöka fixa detta ikväll. Tills vidare visas alla obsar på Startsidan. Ni får ha överseende med eventuella andra fel som kan tänkas dyka upp, vi försöker ordna det så snabbt som möjligt.

2005-07-13 12:20:49


Pär Lydmark     Svar till Kristoffer angående Kommentar-fältet:

Om kommentarfältet inte syns i ditt rapportformulär, klicka på "Ändra inställningarna för formuläret" längst upp i högra hörnet av rapportformuläret. Alternativt kan man gå in till samma inställningssida via "Personligt" i huvudmenyn och sedan klicka på "Rapp. inställningar". Bocka sedan för "Visa kommentarfältet" och klicka på "Spara".

Det är även på denna sida man kan ställa in autoifyllning på artnamnen, vilket verkligen rekommenderas. Välj "Fyll i artnamn automatiskt" under rubriken "Artlista".

2005-07-13 17:48:59

 
Kristoffer Nilsson     TACK för svaret, Pär.

2005-07-13 19:04:42Svara på
detta inlägg