FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (316)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Göteborgsguiden -en framtida dröm?

Christer Fält     Dagens!
För några år sen fantiserade jag och skådarvännen Niklas Aronsson (chefredaktör för C3:s fågeltidskrift "Roadrunner")
om hur kul det vore med en skådarguide för Göteborgs området. Det fina exemplet fanns redan sen några år tillbaka hos fågelpubliken - Skåneguiden!! Vi märkte båda att ledsagaren var en riktig fullträff (!) varför den blev en given inspiration och förebild. I denna tid, flera ”månvarv” senare, känner vi att drömmen lever alltjämt. Sålunda. Finns det skådare i detta forum som har reflekterat och grunnat kring en Göteborgsguide? Existerar det något intresse för ärendet? Kan man tänka sig deltaga i ett sådant projekt? Ett stort antal frågor, idéer och allmänna tankar kring denna idé påträffas med säkerhet i detta forum...
/Mvh


2004-09-03 11:55:50


Pär Lydmark     Dagens! Visst hade det varit trevligt med en sådan guide. Problemet är väl bara att det kräver en massa arbete. Men drömma bör man... För att anknyta till en annan tråd i forumet kanske man kunde börja projektet genom att successivt fylla på en lokaldatabas här på Kustobsar med information, och när man nörjar nå full täckning kan man se över om det är läge på att omarbeta det till publicerbar form.

Om man sen ska drömma vidare hade jag i samma guide velat ha en fullständig artgenomgång (liknande den i Sveriges fåglar) med antal påträffade fynd av samtliga ovanligare arter i Göteborgstrakten och beskrivningar av den normala fyndbilden för alla övriga arter. En sådan sammanställning finns ju inte att tillgå någonstans för tillfället. Vi kommer dock påbörja ett sådant sammanställande under hösten i Rrk Göteborg.

2004-09-03 15:47:21


Markus Lagerqvist     Tanken är att atlasinventeringen i Göteborg skall resultera i en bok, liknande "Svensk Fågelatlas", fast för Göteborgsområdet. GOF kommer att bidra med medel och dessutom är ansökningar om finansiellt stöd för publikationen på gång.

Om det finns planer på lokalbeskrivningar i boken vet jag inte, men det hade ju varit bra.

2004-09-03 18:11:11


Stina Thelander     Väldigt mycket bra idéer! Att fylla på lokalbeskrivningar på webben allteftersom man skapar såna skulle vara toppen. Och då skulle man väl lämpligen skriva ungefär enligt skåningarnas mall. Ungefär på det sättet har väl du gjort Björn Dellming på din hemsida? Kanske är dina lokalbeskrivningar starten på en "Göteborg med omnejd" atlas?

Upplagan av "Skyddsvärda Fågellokaler i Göteborgsområdet " är snart slut så det är dags att vi samlar oss till en ny.

I de ansökningar vi gör för bidrag till ATLAS.inventeringen säger vi ungefär "Data kommer att samlas i en databas, i en rådatarapport samt i en lättillgänglig trycksak med mycket bilder i för allmänhten där resultaten presenteras".
Niklas är med i en redaktionskommitté, som ännu inte bildats.

2004-09-03 22:10:45


Peter Strandvik     Lokalguide! Javisst!
Mycket jobb? Kanske inte helt säkert ändå!

Varför inte dela upp arbetet! Vi har alla en massa "favorit-lokaler", kanske 4-5 st, som vi skulle kunna åta oss att få ihop en text om!

Det är bara att börja föreslå lokaler och "boka" in sig som textansvarig!!

Redaktören, får ju en del jobb, och bör utses först!

Hälsn Peter

2004-09-06 09:50:10

 
Christer Fält     Dagens!
Idén att "fylla på lokaldatabas på kustobsar" är utomordentligt bra!! Visst betyder "Göteborgsguiden" en himla massa jobb med armsvett och pizzakanter långt in på nätterna!! Om detta nu inte tänder några inslumrande lidelser så vad motiverar då fågelskådare att självmant delta i skapandet av en fågelguide för Göteborgsområdet? Svaret på frågan har sannolikt samma hjärtpunkt som en gång i tiden motiverade upphovet till "kustobsar.st."
/Mvh


2004-09-07 20:34:34Svara på
detta inlägg