FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (325)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Nattskärreinventering Rambo mosse-området

Christer H.C Johansson     Naturskyddsföreningarna i Härryda och Mölndal har tillsammans sökt och erhållit statliga pengar s.k. lokala naturvårdsbidrag för bl.a. inventering av nattskärra. Syftet är att kartlägga förekomsten av denna rödlistade art och kunna använda denna och annan information för att öka kunskapen och kunna påverka naturskyddet av Hålsjön/Rambo mosse. Länsstyrelsen håller som bäst på med förslag till avgränsningar av naturreservatet och välkomnar inventeringar av detta slag för sitt slutgiltiga beslut.

Din insats:
Vi vore glada om så många som möjligt skulle vilja var med i inventeringen. Två datum är för närvarande planerade, söndagen den 18:e och 25:e juni. Preliminärt startar vi 21.00 fram til midnatt (24.00). Vi hoppas på 10-15 personer vid varje tillfälle. Vi har markerat på karta de punkter vi tror är bäst att lyssna ifrån för att kunna täcka in så stor del så möjligt av området.Tanken är att fördela punkterna på så många som möjligt. Vi har uppkopierade kartor som vi förmedlar vi då vi träffas vid inventeringstillfället. Har du däremot kompass och mobiltelefon är detta mycket välkommet. Glöm inte fika.

Är du intresserad eller vet någon annan som kan vara intresserad så maila tillbaka till undertecknad så snabbt som möjligt dock senast 15 juni. (Tyvärr kan vi inte erbjuda någon ersättning mer än en förhoppningsvis fin kväll, pengarna går istället till informationsmaterial etc)

Christer Johansson
christer.johansson@utb.boras.se


2006-06-06 21:19:49Svara på
detta inlägg