FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (331)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
"Begrav inte hunden.."

Christer Fält     Dagens!!
Jag har en bekant som i sin tur har en bekant som umgås med en skojare som inte fick lyssna på musik som barn. "Musik skapar elände och intellektuell trängsel i hjärnan, det är inte en lovvärd hobby för små barns utveckling och klena samhällsförstånd att lyssna på cymbaler och stråkinstrument" hade föräldrarna upplyst den skojfriske.
Bums till saken. Glöm mitt struntprat ovan. När allt kommer omkring är det inte så mycket enormt mycket jag önskar - det vill säga - att man kan läsa en rad eller två i informationsfältet när läckerheter som gulnäbbad lira, tärnmås, islommar, lunnefåglar, fjällabbar och så vidare rapporteras på kustobsar. Så var skoningslös, visa ingen barmhärtighet mot oss som längtar efter den "intellektuella trängseln"…och andra omständigheter kring goa obsar...
/Mvh


2004-09-27 18:50:25


Kristoffer Nilsson     Erkänner gärna att jag är tämligen dålig på at skriva poesi i informationsrutorna och visst har du en stor poäng här, Christer. Det är alltid roligt att få ta del av andra skådares härliga observationer. Särskilt när man är förhindrad att åka ut en dag som denna och sitter framför datorn under större delen av dagen/kvällen... :o(

Grattis till alla skådare vid Marstrand, Hönö, Vinga och alla andra platser i Bohuslän, Skåne och Halland som förmodligen fick fina minnen efter denna dag.

2004-09-27 19:27:24


Peter Strandvik     Sorry!

Det är klart att jag håller med!!!
O det är inte ofta förunnat att vara ledig en måndag när det blåser!!
Det blev ingen hummerpremiär som planerat, men väl en del andra "klor"....

Förresten är det lite svårt att kommentera; vindar, obs-omständigheter o liknande "allmänna" intressanta omständigheter.

Jag har ingen lösning på det direkt. Kommentarer på "första" arten?? (Dvs först i systematisk ord.) ??
Kanske.

(Skall fylla på lite i info-fältena!)

Peter S

2004-09-27 20:02:34


Christer Fält     Afton!
Lägger vänsterörat mot den kalla rutan. Det blåser ännu drömmar mot vänsterörat, men Luther den gamle stöten småpuffar i högerörat om arbetets nåd och plikt...
Tack för svar Peter & Kristoffer. Jag blir som sagt jäkligt glad när jag läser några rader kring en kul obs, man är liksom med i "anden" och gläds med observatören, som när till exempel Peter skriver om sin "gulnäsa" idag på Marstrandsön, eller när Thomas (som jag inte är bekant med) skriver om stormsvalan vid Gubbanäsan. Sådant gör mig glad. Det tycker jag man kan "bjussa" på.
Jag önskar ingen poesi eller meterlånga beskrivningar av roliga obsar bara insikten att vi är många som blir glada och läser med spänning vad som setts i fält...
/Mvh

2004-09-27 21:55:29


Hampus Lybeck     Har inte sett så mycket spännande fåglar själv (73:e art blev Spillkråka i fredags), men jag har haft turen att få spännande obsar iallafall, som när en kattuggla satt (hängde) i flaggstångens lina hemma hos mor och far i somras. Uppsnäppning vad gäller information utlovas från undertecknad i fortsättningen.

2004-09-27 22:08:00


David Armini     Jag skulle gärna se att de som kan tänka sig kan ges möjlighet att skriva en "dagssammanfattning" eller upptäckarberättelse. Skulle man kunna ha en ny kategori i forumet för detta? Där skulle man kunna få lite mer utrymme att berätta om exempelvis en dag på Hönö, med vindar, när sträcket var som bäst, etc. Eller skryta om en upptäckt!

Själv tycker jag att det är oerhört roligt, om än något smärtsamt ibland, att läsa om andras obsar. Dessutom brukar jag själv få problem med att klara mig på 255 tecken för kommentaren...

2004-09-27 22:42:34


Pär Lydmark     Låter som en trevlig idé. Jag har nu skapat en ny kategori med namnet "Skådarberättelser" där allt som önskats i denna tråd kan förtäljas i framtiden.

2004-09-28 12:33:16


Morgan Ohlson     Jag har f.ö. funderat en tid på om det skulle vara intressant att ha rapporteringsfält för:
1) Lokalanteckningar
2) Väderanteckningar

...på kustobsar. För havsskådning och sträck skulle det kunna bli oerhört intressanta databasuppgifter!

Där skulle också kunna rymmas lite mer andlig spis för de som föredrar att rapportera så.


2004-09-28 13:31:48

 
Pär Lydmark     Eftersom vi har för avsikt att börja använda Svalans databas efter nyår kommer vi nog inte att lägga så mycket krut på att göra förändringar i vår egen obsdatabas under hösten. Vi kommer istället försöka fokusera mer på omgivande områden, som den tidigare nämnda lokaldatabasen m.m. I Svalan finns ju en möjlighet att göra det du efterfrågar redan idag - det som kallas Dagboken (eller något liknande).

2004-09-28 15:10:08Svara på
detta inlägg