FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (325)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Upplevelser i fält 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Upplevelser i fält


Till
översikten
Billarm

Magnus Eriksson     Kanske händer varje dag men för mig var den en förvåndande upplevelse.
Var på väg till jobbet igår morse och tog vägen ned genom syrénbuskarna vid trappan bakom Oscar Fredriks kyrka. Jag hörde ett billarm på lite avstånd och ljudet tilltog när jag kom ner i trappan en bit. Plötsligt insåg jag att ljudet kom från fel håll, dvs uppifrån ett träd. Jag klättrade ut från trappan och ut i terrängen och kikade upp i trädet. Överallt var det fullständigt vansinniga gråsparvar som hoppade omkring och tjattrade otroligt högljutt. Först kunde jag inte riktigt förstå vad som stod på men sedan insåg jag att de måste vara upprörda över något. Mycket riktigt efter någon minut kommer en ekorre nedklättrande för stammen och kilade iväg.
Som sagt detta händer ju titt som tätt med kråkor, rovfåglar och andra fåglar som blir attackerade. Men ljudnivån förvånade mig verkligen och att jag först trodde att det var ett billarm var ganska roligt tyckte jag själv.

2006-07-05 23:50:15Svara på
detta inlägg