FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (330)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Säker källa till skratt

Pär Lydmark     Tänkte passa på tillfället att så här i början av veckan komma med ett tips för alla er som är sugna på ett gott skratt - hyr filmen "Nåt i kikaren" hos din lokala video/DVD-butik! Fråga mig inte varför jag hyrde den. Jag skulle inte rekommendera en enda människa som inte är skådare att se den. Den var fullständigt katastrofal. Men för skådare är det rena guldgruvan.

Filmen är full av felbestämningar och helt osannolika skådarmanövrar. Huvudpersonen har 299 kryss och drar till Gotland för att få in mongolpipare. Scenen när han i full fart springer över en åker i stövlar och kalsonger samtidigt som han tittar i handkikaren är lika omöjlig som oslagbar. För att inte tala om hur tubarna hanteras i en av de inledande scenerna - mängden vridande på stativhuvud och skärpeskruvar under skådandet kan närmast liknas vid hur det brukade se ut när man filmade bilscener på 50-talet... Mycket underhållande! Dessutom stringas det en hel del. Vanlig näktergal sjunger i bakgrunden när huvudpersonen glatt utbrister "Näktergal! Den riktiga näktergalen, sydnäktergal!". Dessutom har han två dubbelbeckasiner spelande i trädgården mitt på blanka dagen :)

Nog med exempel. Filmen är som sagt rent skräp. Jag rekommenderar den verkligen.

2004-10-11 14:38:27


Björn Dellming     Haha! Jag minns att jag såg nåt inslag på TV om den filmen. Trodde inte den skulle släppas som hyrfilm ens :)

Var hyrde du den?

2004-10-15 13:10:16


Pär Lydmark     Jag hyrde den på Rixvideo på Djurgårdsplatsen i Majorna, men jag tror den finns i alla hyfsat välsorterade videobutiker för tillfället. När den gick på bio hette den "Mongolpiparen" men den gick så dåligt att de antagligen kände sig tvungna att byta namn till DVD/Video-releasen... Det säger väl allt :)

Här kan du kolla på (den långa) trailern, där man anar delar av de sjuka skådarsekvenserna här och där:

» Trailer

Mycket nöje!

2004-10-15 13:48:45

 
Björn Dellming     Haha! Kalsongscenen ute på åkern illustrerar ju verkligen hur man beter sig efter ett lyckat drag :-)

Pinsamt att hyra en sån film bara, men är man ute efter en kalkon så är man ;-)


2004-11-15 19:54:15Svara på
detta inlägg