FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (67)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (329)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
För att göra inlägg i forumet måste du logga in. Eftersom forumet drivs i samarbete med Kustobsar, är det Kustobsars användaruppgifter som gäller.
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

» Ny användare
     Fältbestämning 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Fältbestämning


Till
översikten
Slottsskogens vitkindade

Stig Fredriksson     Det tog bara någon dag innan de två av djurparken utsläppta vitkindade gässen i Slottsskogens Lilla damm rapporterades på Svalan. De är vingklippta och bör inte vara med i rapporterna. Stäckningen är ganska drastisk, en av dem försöka flyga vilket resulterade i en frivolt varje gång. Gåsen såg förundrad ut.2007-04-18 18:15:48

 
Uno Unger     Jag håller med Stig om att nämnda vitkindade gäss ej bör rapporteras i Svalan. Tills de ev. stryks av rapportören har jag testat att "klamra" dem, vilket kan göras genom att bocka för i rutan "Ospontan/förrymd". Problemet med att fyndet ändå hamnar på listor över Slottsskogen kvarstår dock pga en bugg i Svalan, alltså fyndet räknas med på listor över spontana arter i Slottsskogen trots att fyndet klamras. De arter som i Svalan automatiskt alltid är "klamrade", t.ex. mandarinand, hamnar aldrig på Svalans listor, om man inte särskilt markerar att man vill visa även "raser, obestämda och ospontana".

2007-04-18 20:15:42Svara på
detta inlägg