NYHETER 
GOF:s fågelnyheter presenteras i samarbete med Kustobsar för att nå så många av Västkustens skådare som möjligt.
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2011-09-28 
Skärgårdsjouren 2011 - nu hittar vi skogssångaren

Nu kör vi igång en ny satsning i Göteborgsområdet - den här gången är det strandraggning i norra skärgården samtliga helger i oktober som gäller! Vill du vara med? Ju fler ögon som letar desto bättre.

Anmäl vilka dagar du kan och vill vara med på adressen http://goo.gl/Ekor3 så fördelar vi öarna mellan oss strax före varje helg.

I samband med detta har en ny Facebook-grupp med namnet "GBG 300" skapats, där den här och framtida skådarsatsningar i Göteborgsområdet kommer att planeras och diskuteras. Gå gärna med i gruppen, du hittar den på http://www.facebook.com/groups/gbg300.

Här följer gruppens beskrivning på Facebook: "GBG 300 är en samlingsplats för alla som gillar att skåda i Göteborgsområdet i allmänhet, och de som gillar sällsynta arter i synnerhet. Syftet är att dra igång och samordna satsningar som leder till att fler sällsynta arter upptäcks i Göteborgs närhet och att så många som möjligt får möjlighet att se dem. Det kan vara tävlingar och större satsningar över hela Göteborgs rapportområde, eller mer avgränsade projekt som organiserade strandraggningar i skärgården under hösten. Grundidén är enkel - ju fler som skådar desto mer upptäcks. Välkommen till Göteborg - det är vi som bjuder Sverige på nästa skogssångare!"
Text: Pär Lydmark
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på gof.nu och Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på gof.nu och Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips