NYHETER 
GOF:s fågelnyheter presenteras i samarbete med Kustobsar för att nå så många av Västkustens skådare som möjligt.
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2006-08-29 
Föredrag på Getterön 29/8

Den engelska fågelskådaren och författaren Mark Cocker kommer till Getterön och håller föredag tisdagen 29 augusti, kl 19:00. Cocker är bl.a. känd för böckerna Birders – Tales of a Tribe och praktverket Birds Britannica. Den förstnämna boken har just översatts till svenska av Lennart Nilsson: Skådare – ett släkte för sig (Ellerströms förlag). I den berättar Cocker om den fågelskådar- och artjaktskultur som växte fram i Storbritannien under andra hälften av 1900-talet. Boken är bitvis självbiografisk men återger en stor mängd festliga och ibland bisarra berättelser om andra skådares vilda drag, hjärtslitande floppar och fantastiska obsar.

Birds Britannica är ett slags fåglarnas kulturhistoria. Den handlar om våra relationer till fåglarna: jakt, uppfödning, myter, rädsla och besatthet, dikt och myter. Alla de 350 arter som regelbundet förekommer i Storbritannien behandlas i systematisk ordning. Boken är rikt illustrerad med fantastiskt fina foton.

Sitt föredrag på Getterön har Cocker gett titeln ”Life-enhancing Passion or Dangerous Obsession” – Livsberikande passion eller farlig besatthet. Det handlar naturligtvis om fågelskådning. Lennart Nilsson summerar och översätter. Skådare – ett släkte för sig kommer att finnas till försäljning. Den svenska översättningen är illustrerad av Peter Nilsson.
Text: Mikael Nord
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på gof.nu och Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på gof.nu och Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips