NYHETER 
GOF:s fågelnyheter presenteras i samarbete med Kustobsar för att nå så många av Västkustens skådare som möjligt.
Senaste nyheterna
Riksinventering av berguv 2019 och 2020
2019-02-27
Inventering av mindre hackspett
2019-02-06
GOF-resa till Pingvinernas rike
2019-01-12
Fågelcentralen
2018-11-22
iGoTerra på Ekliden 5/11 2018
2018-10-30
» Nyhetsarkiv
     2007-05-12 
Foto: Pär Lydmark
Fågelskådningens dag 13/5

Söndagen den 13 maj är det fågelskådningens dag - passa på att följa med på någon av alla öppna exkursioner i som anordnas i Göteborg och längs kusten, eller var med och tävla i Kvadratjakten.

Vill du följa med på någon av GOF:s exkursioner är det samling kl 07:00 som gäller på följande lokaler:

- Hökälla (samling vid fågeltornet)
- Botaniska trädgården
- Stora Amundö
- Torslandaviken

Är du istället sugen på att ägna förmiddagen åt att tävla och se hur många arter man kan få ihop från en ruta på 10x10 meter bör du skrapa ihop ett lag på 3-5 personer och anmäla dig till Kvadratjakten. För närvarande ser det ut att bli fem-sex lag, men det finns plats för hur många som helst. Se den aktiva tråden i forumet för mer information.

Även HallOF anordnar exkursioner både i Halmstadsregionen, vid Morups tånge och på Getterön. Se www.hallof.se och de regionala föreningarnas undersidor för mer info. Vill man hänga med på en tur i Bohuslän är det Mollön utanför Uddevalla som gäller, mer info finns på www.bohof.com.

Och om du inte vill eller har möjlighet att delta i något av ovanstående hoppas vi ändå du tar tillfället i akt och ägnar fågelskådningens dag åt just fågelskådning på ett eller annat sätt. Glöm inte att rapportera dina intressanta observationer till Kustobsar/Artportalen.
Text: Pär Lydmark
     TIPSA OSS OM NYHETER 
Har du snappat upp något som du tycker skulle passa som nyhet på gof.nu och Kustobsar? Oavsett om det gäller inventeringar, tävlingar, andra arrangemang eller intressanta iakttagelser med fågelanknytning är en nyhet på gof.nu och Kustobsar ett bra sätt att få ut informationen.


» Skicka in nyhetstips