FORUM 
» Senaste inläggen
» Översikt

» Föreningsfrågor (84)
» Kustobsar (80)
» Svalan (76)
» Lokaler (179)
» Utrustning (71)
» Atlasinventeringen (38)
» Fågelskydd (55)
» Torslandaviken (25)
» Rapportering/RRK (49)
» Fältbestämning (189)
» Observationer (291)
» Foto (49)
» Kustfoto (51)
» Upplevelser i fält (78)
» Köp & Sälj (349)
» Samåkning (34)
» Övrigt (631)

     LOGGA IN 
ANVÄNDARNAMN

LÖSENORD

     Övrigt 


Direkt till
senaste svaret


Visa fler trådar
under Övrigt


Till
översikten
Lussebrellen söder om Grötvik

Pär Lydmark     



Av Anders Wirdheims kommentar till den obestämda labben söder om Grötvik framgår att det eventuellt kan ha rört sig om en lussebrelle. Med tanke på lokalvalet är det väl dessutom extra troligt. Nu gick fågeln ju bevisligen långt ut, men annars ställer man sig frågan: såg ni inte ljuskronan?

Detta är som bekant det allra bästa kännetecknet på lussebrellen, såvida det inte blåser så hårt att ljusen slocknar (men ljusen ska vara av en mycket vindtålig typ, så det händer ytterst sällan).

Oerhört roligt att så många lydde Trutolfs uppmaning att ta sig ut till kusten för att betrakta skuaciatåget förresten. Bäst föreställning tycks det ha varit vid Kråkudden där hela tre typer av skuacior passerade. Tågen verkar dock genomgående ha saknat tärnor och stjärngossar, men i allafall återföljts av ett antal små pepparkaksgubbar stöpta i klykform. För er som missade årets tåg kommer säkerligen ett nytt nästa år, samma dag.

2006-12-13 17:10:07

 
Johan Svedholm     



Även om stjärngossarna själva lyste med sin frånvaro, gissar jag att en och annan av deras främsta attribut, hav-struten, säkerligen blåste förbi...

2006-12-13 17:17:17



Svara på
detta inlägg